Свечаним пресецањем врпце начелника Топличког управног округа Златана Миљковића, градоначелника Прокупља Милана Аранђеловића и представника компаније ”Лидл”, у Улици Вука Стефановића Караџића 1 у Прокупљу, отворена је прва продавница тог познатог ланца супермаркета.

”Лидл” продавница у Прокупљу је 65. по реду и са понудом од око 1.800 производа има најбољи односо цене и квалитета.

Ово је важан дан не само за Прокупчане, већ и за становнике читавог Топличког округа па и општине Мерошина, јер очекујем да ће сви они моћи да овде купују жељене производе по повољним ценама. Очекујем већу конкуренцију и повољније услове за наше потрошаче у складу са тржишним условима. Посебно је важно да је овде упошљено 35 радника који ће радити по врло конкурентним условима. Очекујем и нове инвестиције за читав Топлички округ у наредном периоду- рекао је начелник Миљковић.

Да је добар посао урађен почетком прошле године када је 1,39 хектара земљишта у близини Средње пољопривредне школе у Прокупљу на јавној лицитацији продат немачком ланцу супермаркета ”Лидл” за 87.481.000 динара, потврдио је и градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић.

Желим да се захвалим нашим пријатељима из компаније ”Лидл” Србија, што су препознали град Прокупље као место добре трговине и сврстали нас у групу од око тридесет градова у Србији у којима послује овај светски признат, познат и реномирани немачки трговински ланац – рекао Аранђеловић.

Нова ”Лидлова” продавница задовољава све најмодерније критеријуме када је градња у питању, а сви запослени радници су прошли адекватну обуку.

Оно по чему је ”Лидл” препознатљив јесте брза куповина, широки рафови и брзе касе које омогућавају да се куповина заврши без дужих чекања у реду. Ту смо да понудимо производе са најбољим односом цене и квалитета од којих је чак трећина домаће производње- кажу у компанији ”Лидл” Србија.

Радно време продавнице у Прокупљу је од 8 до 22 сата сваког дана у недељи.


Помоћ породиљама у недељи отварања ”Лидла”

Поводом отварања продавнице у Прокупљу, Лидл је обезбедио и посебне пакете ”Бебина чаробна кутија” који су подршка за све маме које се породе у болници „Др Алекса Савић“, у недељи након отварања ”Лидла” од 3. до 10. новембра.

Пажњу током отварања привукла је и кампања коју ова компанија спроводи у жељи да осујети бахате возаче да непрописно заузимају паркинг места за особе са инвалидитетом.

На паркингу се могу видети табле са исписом “Хоћеш да мењамо места? Помери се с места”.

Пројекат је настао у партнерству са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије – НООИС и усмерен је на подизање свести о свакодневним изазовима са којима се сусрећу особе са инвалидитетом, а који могу да се спрече већом пажњом свих суграђана.