Како би надлежно министарство имало непосредан увид у све проблем, сагледало реалне околности и приближило се житељима сеоских средина у Топличком округу, Министар за бригу о селу Милан Кркобабић отворио је прву регионалну канцеларију у Прокупљу која ће се налазити у згради бивше „Филцаре“.

Потписивањем овог споразума, Топлички округ ће бити један од 5 округа где ће постојати канцеларија Министарства за бригу о селу.

Град и округ уступиће нам све потребне ресурсе, неће бити додатних трошкова, а ми ћемо имати ваљане информације и целовит увид у реално стање на терену – рекао је Милан Кркобабић током потписивања уговора.

Начелник Топличког округа Златан Миљковић оценио је да је отварање регионалне канцеларије први корак приближавања државе становницима села Топличког управног округа.

Регионална канцеларија Министартва за бригу о селу за Топлички округ требала би да буде отворена током јануара наредне године. Отварањем канцеларије, министарство жели да реално сагледа све проблеме људи који живе на селу и приступи решавању истих-рекао је Миљковић.

Како је појашњено, циљ канцеларије је да се житељима са територије Прокупља који живе у сеоских средина, на једном месту омогући да се упознају са свим програмима и подстицајним средствима Министарства за бригу о селу, као и да пријаве и укажу на проблеме које имају.

Кркобабић је у име Министарства за бригу о селу потписао споразум о сарадњи са Златаном Миљковићем начелником Топличког управног округа и Миланом Аранђеловићем, градоначелником Прокупља.

Министарство за бригу о селу успешно реализовало неколиком пројеката

Иначе, Министарство за бригу о селу је у овој години реализовало неколико конкурса у којима су између осталих у Србији сагледани грађани Прокупља, али и осталих општина Топличког округа.

Ради се о конкурсима за доделу средстава за куповину сеоских кућа са окућницом где су кров над главом добиле 4 породицеса из Прокупља и за доделу средстава за унапређење пословања задруга.

Манифестација „Михољски сусрети села“ финансирана је средствима овог Министарства и одржана је ове јесени у општинама Топличког управног округа, а прва на ранг листи на конкурсу за куповину минибуса за превоз сеоског становништва била је општина Куршумлија.