У великој сали Општите Прокупље 23.09.2016.године одржан је 3. редовни састанак Окружног штаба за Ванредне ситуације Топличког управног округа.

Састанку су поред Комаданта штаба за Ванредне ситуације др Небојше Вукадиновића присуствовали Начелник штаба Зоран Ристић и чланови штаба. На састанку су поднети извештаји о протеклој сезони и предузетим превентивним мерама заштите од великих шумских пожара као и анализа стања система за јавно узбуњивање.

Посебан осврт био је на појаву нодуларни дерматитис код говеда, а комадант штаба др Вукадиновић је нагласио да је постојала изузетно добра сарадња свих локалних самоуправа Топличког округа, МУП-а, Војске Републике Србије, Републичких инспекцијских служби и ветеринарских станица на подручију Топличког управног округа, које су организованим радом у веома кратком року успеле да ураде и спроведу све договорене мере у циљу спречавања, сузбијања и искорењивања ове заразне болести.

Тиме је успешном и брзом акцијом, Топлички управни округ заштитио не само своју територију, већ и друге суседне округе. У наставку састанка упућен је предлог Општинским штабовима за припрему и спремност локалних самоуправа за наилазећи зимски период 2016/17.