Током обиласка радова на другој фази реконструкције Здравственог центра у Прокупљу, председник Републике Србије Александар Вучић изразио је уверење да ће ова установа постати понос Топличког округа, нагласивши позитивне промене које се дешавају у сектору здравства широм земље.

Поред председника Вучића обиласку радова присуствовали су и Златан Миљковић начелник Топличког управног округа, Дарко Лакетић кандидат за народног посланика из Топлице, Милан Аранђеловић, бивши градоначелник и председник Привременог органа у Прокупљу и остали представници државе и локалне власти.

Сложили су се да радови теку по плану и да је најважније да је добар квалитет изведених радова, уз најаву да би Здравствени центар у коме ће бити смештени Дом здравља и Болница требало да буду отворен до краја наредне године.

Ово ће бити на понос људима у Топлици, то су ствари које остају. Ова установа ће када се заврши изгледати модерно и подсећа на нишки Клинички центар, а неке ствари делују и модерније. Ово ће бити здравствена установа за 22. век – нагласио је Вучић.

Након обиласка, начелник Топличког округа Златан Миљковић, рекао је да Србија и председник Вучић од доласка Српске напредне странке на власт посебан акценат ставља на здравство, где се до сада много уложило у циљу побољшања квалитета здравствених услуга како примарне, тако и секундарне здаравствене заштите.

Мени као начелнико је посебно задовољство да ће Топлица попут других много развијенијих крајева имати једну овакву здравствену установу која ће служити пре свега народу југа Србије. Савремени апарати и светски стандарди дијагностике до пре десетак година били су незамисливи за грађане Топличког округа, а сада све то постаје реалност – прокоментарисао је Миљковић.

Наглашено је да је обнова целокупне здравствене инфраструктуре широм Србије била једино решење и да се у наредном периоду мора више пажње посветити људима и њиховом здрављу.

Иначе, поред Прокупља где су у току радови на реконструкцији Здравственог центра, раде се и остале здравствене установе на југу земље, у Нишу, Врању, Лесковцу и другим градовима.