На свечаном скупу поводом годишњице упокојења краља Стефана Уроша II Милутина Немањића, одржаном у цркви Свете Недеље у Софији у Републици Бугарској, част да буде део делегације из Србије припала је и Златану Миљковићу, начелнику Топличког управног округа.

Церемонију одавања почасти српском краљу у својству изасланика министра Николе Селаковића предводио је Дејан Антић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања који је учествовао и у обележавању крсне славе Амбасаде Републике Србије у Републици Бугарској.

Осећам изузетну част што имам прилику бити део овог значајног догађаја који дубоко повезује нашу прошлост са садашњошћу. Краљ Милутин је личност од великог значаја за српску историју и моје присуство овде представља симбол посвећености очувању наше културне баштине. Локална управа Топличког округа подржава иницијативе које промовишу историјско наслеђе и сарадњу међу два блиска православна народа у Србији и Бугарској – истакао је Миљковић.

Поред високих званичника из Србије, скупу су присуствовали и велики број Срба који живе у Бугарској, као и представници Српске православне цркве и Бугарске православне цркве. Том приликом, Антић је одао почаст и положио венац на кивот Светог краља Милутина.