Амбасада Израела у Београду угостила је на свечаном пријему поводом обележавања јеврејске Нове године представнике политичког и пословног света из Србије, а међу званицама био је и Златан Миљковић, начелник Топличког управног округа. Миљковић је ову прилику искористио како би разговарао са израелским представницима и наговестио могућност за будућа улагања израелских компанија у Топлици.

Овај догађај је пружио прилику за успостављање нових веза између Топличког округа и Израела, с циљем унапређења економске сарадње и инвестиција.

Јахел Вилан, амбасадор Израела у Београду; Фото: Амбасада Израела

Очекујемо да ће сарадња између Топличког округа и израелских привредника доживети значајан напредак у наредним годинама. Уверен сам да ће подручје Топлице постати посебно атрактивно за улагање израелских компанија, нарочито када се заврши изградња ауто-пута Ниш-Мердаре. Упутио сам писмо израелској Привредној комори, пружајући детаљан преглед економских потенцијала и могућности које Топлички округ нуди – рекао је Миљковић.

Пријем у амбасади Израела у Београду организовао је Јахел Вилан амбасадор те земље у Србији, а поводом обележавања Рош хашана, 5784. јеврејске Нове године.