У складу са традицијом и очувањем вредности Светог Саве, Топлички управни округ расписао је конкурс за доделу Светосавске повеље најистакнутијим појединцима и институцијама из области привреде, просвете, здравства, културе, спорта и вере. Конкурс на коме ће моћи да се предлажу најбољи и најзаслужнији појединци или институције отворен је до 19. јануара 2024. године.

Ово престижно признање има за циљ да награди оне појединце и организације које су својим изузетним доприносом обогатиле живот у Топличком округу и шире, а како би се осигурала најбоља селекција, постављени су јасни критеријуми које номиновани треба да испуњавају.

Кандидати својим личним примером на радном месту и ван њега, залагањем, ентузијазмом и несебичношћу треба да доприносе побољшању услова рада, стварају позитивну атмосферу која подразумева сарадњу, толеранцију, међусобно уважавање и да тиме шире углед своје општине и Топличког округа – рекао је Златан Миљковић, начелник Топличког округа.

Пожељно је да су појединци и институције допринели афирмацији Топличког округа, чинећи га препознатљивим и признатим у ширим просторима, а кандидати се морају бити препознати у јавности као хуманисти, особе које се истичу несебичним деловањем, да одражавају идеје, чине и живе у духу Светог Саве, како би заслужили признање које носи име највећег српског просветитеља.

Сви заинтересовани позивају се да уз обавезно образложење предложе кандидате до 19. јануара 2024. године Топличком управном округу на адресу: Топлички управни округ, Улица Таткова број 2, 18400 Прокупље, или путем мејла toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs.