У атару села Власово код Пролом Бање на Радан планини, на месту где је убијен и где се налази гроб Димитрија Беговића ускоро ће бити изграђен Меморијални центар посвећен том заборављеном хероју Топличког устанка, одлучено је на састанку Иницијативног одбора који је одржан у просторијама Топличког управног округа. Начелник округа Златан Миљковић као један од најзаслужнијих за реализацију ове идеје најављује да ће све бити завршено у најскорије време.

Поред начелника Миљковића, састанку Иницијативног одбора присуствовали су Зоран Антић државни секретар Министарства за рад, борачка и социјална питања, академик Драган Симеуновић потомак Димитрија Беговића, Драган Раденовић, вајар и аутор спомен обележја Беговића, Владимир Вучковић историчар и писац, а реализацију читавог пројекта подржали су и представници свих топличких општина.

Коначно ће један од славних вођа устанка, командант Јабланичког одреда који је јуначки погинуо и за слободу Топлице и Србије жртвовао целу своју породицу, жену и четворо деце, након висе од 100 година добити обележје које заслужују српски јунаци тог времена -рекао је начелник Миљковић.

Подсећа да је Беговић један од најзначајнијих вођа Топличког устанка који је избио у окупираној Србији у фебруару 1917. године.

Народ Топлице и Јабланице га сматра херојем, а томе је допринело не само Беговићево јунаштво, већ и његово приношење живота целе породице на олтар слободе – додаје Миљковић.

Иначе, идејно решење за изградњу спомен комплекса већ постоји, а биће изграђен уз подршку Владе Србије, Министарства културе и донатора.