Нишавски управни округ је у петак, 26. јануара 2018. био домаћин на округлом столу о сарадњи Данске и Јужне Србије.

Амбасадор Данске Андреас Хоугор је разговарао са начелницима Нишавског, Топличког и Пиротског управног округа, као и представницима локалних самоуправа Нишавског округа о инвестиционим могућностима јужне Србије. Сврха састанка је била у доприносу и унапређењу пријатељства, као и умрежавању Краљевине Данске са предузетницима са југа. Мисија програма „Трка за предузетнички дух југа Србије“ је у подстицању предузетничког запошљавања, интернационализацији пословања јужносрпских фирми и стварању задовољних људи на југу Србије и у региону. Представљене су извозне компаније са подручја јужне Србије – чланице Куће кластера и пословно развојни пројекти предлога о сарадњи Данске и Србије.
Амбасадор Краљевине Данске није крио задовољство, па је у изјави медијима рекао да не памти када је присуствовао састанку на којем су три начелника и представници локаних самоуправа. Данска је већ улагала у југ Србије, а начелница Пиротског управног округа је у изјави за медије истакла да иако постоји сарадња Тигра са фирмом из Данске, Илсе Јакобсеном, овај тренд би требао да се настави и преточи и у друге делове привреде и уопште живота нашег краја. Сарадња пиротског гиганта са овом данском фирмом датира још од 2005. године, са 60.000 пари модне гумене обуће и извозом од 1,5 -2 мил. еура годишње.

Акценат код следећег виђења биће на моделу упошљавања лица старосне структуре изнад 50 година, којих је у нашем крају, на жалост, велики број.