Као и сваке године до сада, тако ће и ове, на традиционалном Светопличком сабору, који ће бити одржан на Видовдан, 28. јуна, у Конџељу, бити додељене повеље успешним појединцима, установама и предузећима, који су се својим радом и пословним резултатима истицали и допринели развоју наше друштвене заједнице. Ове повеље носе имена славних српских косовских јунака „Цар Лазар“, „Царица Милица“, „Југ Богдан“, „Милан Топлица“ и „Косанчић Иван“ и свакако је част бити лауреат истих.

Повељу „Милан Топлица“ ове године добио је Момчило Чоловић, „Царица Милица“ припала је Уранији Петровић, „Косанчић Иван“ Милинку Микију Ђорђевићу, „Југ Богдан“ Бранку Маслаковићу, а „Бошко Југовић“ Тијани Петровић.

На овој великој и значајној манифестацији за топлички крај, захвалнице ће бити додељене и ауторима најбољих литерарних радова, који су учествовали на конкурсу са темама које се односе на завичај. Конкурс је био расписан за ученике петог и седмог разреда основних школа са подручја Топличког округа.

На тему „Стазама којима су ходали храбри“, прва три места припала су ученицима седмог разреда. Најбоља међу њима била је ипак ученица из Основне школе „Светислав Мирковић Ненад“ из Мале Плане Јасмина Стојиљковић, друго место припало је ученици из блачке Школе „Стојан Новаковић“ Јовани Контаревић, док је трећи био ученик из Основне школе „Вук Караџић“ из Житног Потока Александар Јовановић.

За радове на тему „Топлица мој завичај“ награђена су два ученика петог разреда из Основне школе „Вук Караџић“, Емилија Јовановић и Себастијан Илић. Најбољи аутор литерарног рада на тему „Волим Топлицу, ту остајем“ је такође ученица петог разреда, али из прокупачке Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ Теодора Динић.