Подсећање на 78 дана рата и један од најтрагичнијих догађаја српске скорашње историје који се догодио пре 25 година када су деветнаест земаља НАТО алијансе напале тадашњу Југославију, биће тема трибине коју организује Топлички управни округ, а на којој ће учешће узети Златан Миљковић, начелник Топличког управног округа, професор Дејан Антић са Филозофског факултета у Нишу и генерал-пуковник Владимир Лазаревић, ратни командант Приштинског корпуса.

Агресија на нашу земљу почела је 24. марта 1999. године око 19:53 сати и у првом налету гађано је преко двадесет објеката, први пројектили пали су на касарну у Прокупљу, а након тога уследио је напад на Приштину, Куршумлију, Батајницу.

Сећање на НАТО бомбардовање није само подсећање на прошлост, већ и учење из ње како бисмо изградили бољу будућност. Болан период у историји нашег народа заслужује да будемо заједно, да се сећамо и да одамо почаст жртвама, али и да заједнички размишљамо о будућности. Овај догађај нас подсећа на важност очувања слободе – рекао је начелник Топличког округа Миљковић.

Округ позива све грађане који желе да обележе те дане страдања да им се придруже, јер сећање не сме избледети, а борба за правду и истину мора бити континуирана.

Трибина ће бити прилика за разговор, дељење искустава и разумевање последица ових догађаја на појединце, породице и заједницу у целини.

Трибина ће бити одржана у уторак 19. марта, у сали Дома културе у Прокупљу, са почетком у 18 сати.