Централна државна манифестација поводом обележавања 100-годишњице од Топличког устанка против бугарско-аустроугарског окупатора у Првом светском рату, одржана је данас у Прокупљу.
Уз највеће државне и војне почасти, премијер Владе Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик,  положили су ловорове венце на споменик Топличанима палим у ратовима 1912-1918 и жртвама Народног устанка 1917. године.
Венце су положили  и представници Војске Србије и Удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.
Церемонији обележавања овог великог и значајног јубилеја присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, председница Народне Скупштине Маја Гојковић, министри у Влади Републике Србије, народни посланици, државни секретари, представници Војске Србије, начелник Топличког управног округа, председник Општине Прокупље са сарадницима, представници дипломатског кора, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Церемонији обележавања стогодишњице од почетка Топличког устанака присуствовало је око 10.000 грађана.

Епископ Рашко-призренски и администратор нишке епархије Теодосије је после опела страдалницима Топличког устанка рекао да се данас на овом месту сећамо наших отаца и свих оних који су положили живот свој за веру и отачаство, за слободу, за ближњег свог.
-Господ нека им подари рајско насеље и радост у царству вечном. Они су пример како љубав да имамо за Бога и своју земљу. Да свој живот не штедимо јер господ је рекао „Ако ко хоће живот свој да сачува, изгубиће га, ако изгуби живот свој мене ради и правде, он ће га сачувати“. Њима нека Господ подари рајско насеље, а нама да подари да идемо њиховим путем и да их увек будемо достојни, истакао је епископ Рашко-призренски Теодосије.

На церемонији обележавања века Топличког устанка,  сценски приказ свега што му је претходило, угњетавања и убијања сеоског народа, као и поруке устанка бораца за слободу Србије, извела је уметничка група „Авангарда“.
Заједно са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић и председником Републике Српске Милорадом Додиком, премијер Вучић је обишао поставку „Топлички устанак 1917“ у Народном музеју Топлице. Ученици основних и средњих школа на улазу у музеј премијеру су поклонили своје награђене литерарне радове  на тему „Топлички устанак“.
Организатор ове државне манифестације је Одбор за неговање традиције ослободилачких ратова Србије у сарадњи са Топличким управним округом, под покровитељством председника Републике Србије.