Полагањем венаца на Споменик палим борцима у ратовима од 1990. до 1999. године у Прокупљу је обележено сећање на жртве НATO агресије. Венце на Споменик положила је делегација Општине Прокупље коју је предводио заменик председника Мирољуб Пауновић, начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић, представници Војске Србије, чланови породица погинулих бораца и многобројне борачке организације и удружења. 

Обраћајући се присутнима, Пауновић је истакао да се данас навршава 18 година од када је започео напад 19 земаља НATO алијансе и када су најбољи од нас поносно и храбро стали у одбрану слободе.

– Синови Топлице ни овог пута нису каснили на најважнији историјски и животни час. Они су први стали у одбрамбене стројеве, исто као што су то у бројним слободарским походима радили њихови очеви, дедови и прадедови од 1912. до 1941. године. Нису питали за цену своје слободе, својих потомака и целе Србије. Цену слободе платили су својим животима, рекао је он и додао да је крвави пир НАТО алијансе трајао 78 дана.

У свом говору Пауновић је посебно нагласио да се Топлица и Прокупље свих ових година сећају својих хероја, суграђана, комшија, ђака и невиних жртава агресије.

– Најбоље сећање на јунаке јесте и биће борба да наше Прокупље и Топлицу градимо, да они напредују, да обезбедимо могућност да се овде рађа што већи број деце, на нам вртићи буду што бољи, да имамо више радних места. Жртве агресије су дале пример младим генерацијама шта значи љубав према отаџбини и слободи, али су нам оставили у аманет да наш град учинимо бољим и лепшим местом за живот, нагласио је Пауновић.

Опело палим жртвама НАТО агресије одржало је свештенство Цркве Свети Прокопије. У културном делу програма учествовао је Дечији хор Дома културе и ученици прокупачке Гимназије Милена Костић и Милутин Милошевић.