На седници Окружног штаба за ванредне ситуације Топличког управног округа разматран је Извештај о предузетим превентивним и оперативним мерама за одбрану од града у овој години.

Командант Окружног штаба Милан Аранђеловић рекао је да  превентивне мере у области одбране од града нису могле да се спроводе због законских прописа.

-У најскорије време у процедури ће ући измена Закона о противградној заштити која ће јасно одредити и дефинисати циљеве и правце деловања у овој области. Новим законом,поред осталог, биће регулисано ко купује противградне ракете и ко ће финансирати стрелце, рекао је Аранђеловић и додао да је у предходне три године било доста проблема у деловању противградне заштите.

Говорећи о шумским пожарима он је истакао да на територији Топличког управног округа у претходном периоду године није било већих пожара, а да су мањи, захваљујући благовременом деловању јединица Сектора за ванредне ситуације, односно ватрогасних јединица они брзо локализовани.

-Од преставника локалних самопуправа добио сам информацију да је у току избор извођача за чишћење сеоских путева у зимском периоду на територији све четири општине Топличког округа и да ће до краја овог месеца бити купљене неопходне количине соли и ризле, изјавио је Аранђеловић и нагласио да  ће комунална предузећа Прокупља, Блаца, Житорађе и Куршумлије спремно дочекати период за зимско чишћење градских улица.